შრობის რეჟიმები

                

ვაშლი  –  მსხალი

ჩირის შრობის რეჟიმები 1_20263_image001ჩირის შრობის რეჟიმები 1_20263_image002

ვაშლის, მსხლის  საწყისი ტენიანობა % 80-85
საბოლოო ტენიანობა % 20-24
 შრობის მაქსიმალური ტემპერატურა გრადუსი 70
რეკომენდირებული ტემპერატურა გრადუსი 45-50
შრობის  დრო  500-ზე საათი 12

 

გარგარი

ჩირის შრობის რეჟიმები 1_20263_image005

გარგარის საწყისი ტენიანობა % 80-85
საბოლოო ტენიანობა % 15-25
 შრობის მაქსიმალური ტემპერატურა გრადუს 70-60
რეკომენდირებული ტემპერატურა გრადუს 45
შრობის  დრო  450-ზე დღე 2

 

ყურძენი

ჩირის შრობის რეჟიმები 1_20263_image007

ყურძენის საწყისი ტენიანობა % 75-80
საბოლოო ტენიანობა % 15-20
შრობის  მაქსიმალური ტემპერატურა გრადუსი 70
რეკომენდირებული ტემპერატურა გრადუსი 45
შრობის  დრო  450-ზე დღე 2

 

პომიორი

ჩირის შრობის რეჟიმები 1_20263_image009

პომიდორის საწყისი ტენიანობა % 80
საბოლოო ტენიანობა % 35
ფხვნილის საბოლოო ტენიანობა % 3
 შრობის მაქსიმალური ტემპერატურა გრადუსი 60
რეკომენდირებული ტემპერატურა გრადუსი 35-40
შრობის  დრო  400-ზე დღე 2
.

ქლიავი

 image007

 

ქლიავის სწორად შრობის რეჟიმად მიჩნეულია ეტაპებით ტემპერატურის გაზრდა:

1, ნედლეულის მომზადება ანუ ნედლეულის მომზადება ანუ გადარჩევა და გარეცხვა

2, მდუღარე სოდიან წყალში(პროპორცია 10გრ სოდა – 1კგ წყალზე)  გავლება 20-30წამით, და შემდეგ ისევ ცივი წყლის გადავლება (ამ პროცესით ქლიავის ზედაპირზე მცირე ზომის ნაპრალები წარმოიქმნება რაც მისი შუაგულიდან კონდენსატის გამოსვლას და შრობას შეუწყობს ხელს)

3, 40-45 გრადუსზე შრობა 4 საათის განმავლობაში, და შემდგომ ბუნებრივად გაციება

4, 70-75 გრადუსზე შრობა 6 საათის განმავლობაში, და ისვ ბუნებრივად გაციება

ქლიავის საწყისი ტენიანობა % 80-85
საბოლოო ტენიანობა % 15-20
 მაქსიმალური ტემპერატურა გრადუსი 70
რეკომენდირებული ტემპერატურა გრადუსი 45-50
შრობის  დრო  450-ზე დღე 2

.

ხურმა

image1.jpeg

ხურმის საწყისი ტენიანობა % 80-85
საბოლოო ტენიანობა % 25-30
 მაქსიმალური ტემპერატურა გრადუსი 70
რეკომენდირებული ტემპერატურა გრადუსი 45-50
შრობის  დრო  450-ზე დღე 3

.

ლეღვი

image004

ლეღვის საწყისი ტენიანობა % 80-85
საბოლოო ტენიანობა % 25-30
 მაქსიმალური ტემპერატურა გრადუსი 70
რეკომენდირებული ტემპერატურა გრადუსი 45-50
შრობის  დრო  450-ზე დღე 3

—————

შენიშვნა:

1. შრობის  დრო შემცირდება:
1.1. შრობის ტემპერატურის აწევით
1.2 . ვენტილაციის  გაძლიერებით’
2.  წარმადობის გასაზრდელად  ჩირი საშრობში გამოაშრეთ  40%-დე,   საბოლოო ტენიანობამდე  დაიყვანეთ  საშრობის გარეთ, საშრობში კი ჩატვირთეთ  ხილის ახალი პარტია
3.გასაშრობი  ხილი  უნდა ოყოს გადარჩული  და კარგად გარეცხილი
“ბიოენერგია”
ავთანდილ ბიწაძე
599 152 705
info@ioenergy.ge www.bioenergy.ge